Date
Time
Tilføj til din Kalender
Kom og hør om projektet ’Fra grå skolegård til grønt mødested’ støttet af Nordea fondens Her-bor-vi pulje
Skolebestyrelsens arbejdsgruppe inviterer til infomøde d.10. marts kl. 17.00 – 17.45 på Håstrup Friskole
Kære alle jer med relation til Håstrup friskole, børnehave og vuggestue, samt Håstrup by.
Skolegården på Håstrup Friskole skal omdannes til et fælles, grønt mødested med støtte på ca. 1. mio kr. fra Nordeafonden.
På infomødet den 10. marts vil vi – skolebestyrelsens arbejdsgruppe – byde på kaffe, te og grønne snacks, mens vi fortæller om projektet.
Der vil også være mulighed for at stille alle de spørgsmål du kan komme i tanke om. 😊
Er tiden knap? Er din tid knap, men du egentligt gerne vil følge med i projektet, vil vi varmt opfordre dig til at orientere dig herunder. Her kan du læse, hvad der i store træk kommer til at ske i skolegården, samt hvordan og hvornår vi ønsker at inddrage alle med interesse i projektet:
’Fra grå skolegård til grønt mødested’ – Hvad betyder det?
Herunder præsenteres de store linjer i projektet.
Hvad bevares?
Selvom om en del asfalt skal brydes op, så vil det fortsat være muligt at køre rundt på Moon-cars og cykler. Cykelskuret, træet i midten, basketkurven og ‘ostbanen’ vil ligeledes fortsat få plads i den nye skolegård☺.
Drømmen om et grønt mødested for børn og by
Projektet startede med en drøm om at gøre skolegården til et fælles, grønt mødested, med forskellige aktivitetsmuligheder og en stor variation af træer, buske og blomster med mange strukturer, dufte mv. året rundt.
Alt sammen frit tilgængelig og til glæde for Håstrups beboere, besøgende og skolebørnene i dagligdagen.
De tre øer der skal etableres i sommerferien:
1: Skov-ø
Skov-øen kommer til at danne et rum, hvor man kan opholde sig eller lege.
På skov-øen kan man gå på opdagelse blandt træer, robuste buske og bunddække. Trædesten, vil gøre det muligt at opholde sig på øen, uden at træde på bunddække. Der vil blive sat så skilte ved planterne så børn og voksne kan lære dem at kende. Under trækronerne sættes 5 mindre trædyr og plint til leg.
2: Hængekøje ø
Hængekøje øen bliver et sanseligt rum med tre hængekøjer, med randbeplantning omkring – Her kan man ligge på ryggen og se mod himlen, lege og snakke på kryds og tværs.
3: Skulpturel legeø
Skulpturel legeplads i træ, der formidler egnens særegne natur – og kultur. Legeøen vil naturligvis lever op til de gældende sikkerhedskrav til legepladser.
Der etableres desuden et område med bordbænkesæt i douglas/eg, hvor man kan mødes til eftermiddagskaffe, mens børnene leger.
Vær med i processen😊
Projektet vil i løbet af foråret inddrage børn, unge, forældre,
skolepersonale og lokalsamfund. Det kommer til at ske gennem følgende:
- Forslag til et tema for den skulpturelle legeø, kan indtil torsdag den 3/3 kl 15, lægges i kassen ved købmanden eller sendes til mail@majacaspersen.dk
Temaets formål er at formidle egnens særegne natur – og kultur.
Ud fra de indkomne forslag medtager projektgruppen 3-5 temaer til workshoppen den 7. april. - Informationsmøde den 10. marts kl 17 på skolen. Se invitation i starten af dette brev.
- Der vil sidst i marts blive ophængt plancher med plan- og beplantningsforslag i skolegården og ved købmanden, som du kan orientere dig på.
- Den 7. april inviteres alle til workshopdag, hvor vi sammen pejler os ind på:
– Det gennemgående tema på ’den skulpturelle legeø’.
– Ønsker for legefunktioner på legeøen.
– Hvilke planter, buske og træer der skal plantes i skovøen.
– Nedsætte en arbejdsgruppe af gæve frivillige til at støbe de 5 trædyr fast i skov-ø, samt bygge bord og bænke. - Sidst, men ikke mindst, skal vi alle sammen til slut, holde en kæmpe fejring af vores grønne skolegård og mødested.
Vi glæder os til at virkeliggøre alt dette, sammen med jer.
De bedste grønne hilsner fra skolebestyrelsens ’Skolegårdsprojekt gruppe’
-Kristine Amstrup, Michaël Desveaux, Henrik Ørtved og Maja Caspersen