Vore Aktiviteter

Vi har MANGE aktiviteter i Haastrup!

Nogle kommer, nogle går…Nogle er afhængige af vejret, andre af pandemier…Fælles for dem alle, er at vi står sammen om dem! Herunder kan du se et udpluk af de mest aktuelle aktiviteter for tiden. Der er dog mange flere. Se for eksempel også “Byens register” på hjemmesiden for at læse om de enkelte foreningers aktiviteter såsom fællesspisninger i forsamlingshuset, musikfestival Håstival samt stormfolkefestival arrangeret af foreningen Storm.

Sankt Hans

Sankt Hans aften i Haastrup afholdes i byparken, hvor der først på aftenen er mulighed for at nyde sin medbragte mad og eventuelt grille i bålhytten. Senere holder en person med tilknytning til lokalområdet tale inden bålet antændes og heksen, der traditionelt er lavet af børnene i Børnehuset, flyver af sted til tonerne af Midsommervisen . Mens flammerne slikker op imod den mørkeblå aftenhimmel leger børnene rundt om i byparken, imens de voksne nyder synet over en kop kaffe.

Vores klubber

Ved siden af eller organiseret under nogle foreninger er der oprettet forskellige klubber i Haastrup, som dyrker forskellige aktiviteter. Følgende klubber er pt. aktivt i Haastrup:

Nørkleklub: Interesserede i strikke, hækle eller andre form for nørkle mødes ca. én gang om måneden en søndag eftermiddag til kaffe, kage og snak over nørkletøjet. Her kan der hentes gode fifs og tips. Eller man møder bare op. Informationer omkring, hvornår nørkleklubben mødes næste gang, kan findes i kalenderen på hjemmesiden, i Udkigsposten eller hos Min Købmand. Nørkleklub er en del af Hyggeteket.

Læseklub: Denne læseklub er primær til børn i alder 6-11 år, hvor der er forelæsning, hygge og snak om bøger. Læseklubben afholdes 2-3 gange om året 4 uger ad gangen, hvor der koncentreres på et bestemt bog. Informationer om afholdelse af læseklub kan findes i kalenderen på hjemmesiden, i Udkigsposten eller på Haastrup Friskole. Læseklubben er en del af Hyggeteket.

Herreklub: Herreklubben er et åbent fællesskab med det formål at byens mænd kan mødes og støtte op om samt organiserer aktiviteter og initiativer til gavn for hele byen. Pt bliver der afholdt åbne herreklubsmøder den tredje fredag i hver måned og der er også en undergruppe der mødes ugentligt for fysisk træning samt at spille hardball en gang i mellem. For at følge med i Herreklubbens aktiviteter, eller for at stille spørgsmål, så kan du melde dig til her: https://groups.google.com/a/maniphesto.com/g/haastrupherreklub.  Du kan også rette spørgsmål til Paul Robson, som for tiden er vært for klubbens møder.

Motionscenter: I Haastrup har vi også vores helt eget motionscenter, som man kan benytte efter behov og ønske. Man får udleveret en nøgle, når man ønsker at benytte sig af motionscenteret. Pris og yderligere informationer kan fås af Billardklubben, hvor motionscenteret hører indunder (se byens register).

Cykelhold: Vi er en lille flok, som kan lide at cykle. I sommerhalvåret (fra ca. midt i april  til slutningen af september) mødes vi hver tirsdag aften kl. 19.00 ved Forsamlingshuset. Vores ture varierer mellem 20-30 km. Målet bestemmes demokratisk inden afgang, ønsker, vind og vejr har gerne en medbestemmende faktor. Vi har ikke dyre racercykler men ganske almindelige, ligesom tøjet er afslappet. Vi holder lidt pauser undervejs, så kalder vi det at nyde udsigten. De kilometer vi cykler mærkes ikke på samme måde, som hvis man var på farten alene, man snakker med hinanden – og pludselig har vi rundet 10 km. I behøver ikke at tilmelde jer eller melde afbud, bare mød op.

Sankt Hans

Sankt Hans aften i Haastrup afholdes i byparken, hvor der først på aftenen er mulighed for at nyde sin medbragte mad og eventuelt grille i bålhytten. Senere holder en person med tilknytning til lokalområdet tale inden bålet antændes og heksen, der traditionelt er lavet af børnene i Børnehuset, flyver af sted til tonerne af Midsommervisen . Mens flammerne slikker op imod den mørkeblå aftenhimmel leger børnene rundt om i byparken, imens de voksne nyder synet over en kop kaffe.

Banko

Foreningen Haastrup Forsamlingshus afholder hvert år bankospil en aften i efteråret. I et forsamlingshus fyldt med bankoplader, brikker og tal og flotte præmier flyvende rundt i mellem bordene, høres glædes udbrud og opgivende suk efterhånden som nogen får hele pladen fuld. De mange præmier er venligt sponseret af erhvervsdrivende i lokalområdet. Efter kaffen, hjemmebagt kage og en omgang banko mere, går man hjem igen – og om ikke andet, så en oplevelse rigere!

Damefrokost

Hvert år afholdes der Damefrokost i Haastrup Forsamlingshus. Der er plads til 135 damer, der mødes kl. 13 til god mad, god drikke, gode snakke og ikke mindst god musik. Festen slutter officielt kl. 18, men det kan hænde, at et par stykker bliver hængende og fester videre. Traditionelt bliver damerne betjent af udvalgte mænd i baren.

Julefrokost

Hvert år afholdes der julefrokost i Haastrup Forsamlingshus. Alle er velkomne til at deltage, hvilket flere af byens virksomheder benytter sig af og inviterer deres medarbejdere med. Det er julefrokost når det er bedst og med alt hvad der sig dertil hører. Julestemningen stiger i takt med musikken, når arrangementet ud på aftenen giver mulighed for at man kan få sig en sving om.