Vore Traditioner

Vi har MANGE traditioner i Haastrup!

Nogle kommer, nogle går…Nogle er afhængige af vejret, andre af Pandemier…Fælles for dem alle, er at vi står sammen om dem! Herunder kan du se et udpluk af de mere faste traditioner, som vender tilbage år efter år. Der er dog mange flere, som du også vil opleve ved at udforske hjemmesiden, som bla. Håstival, Storm festivalen osv.

Sankt Hans

Sankt Hans aften i Haastrup afholdes i byparken, hvor der først på aftenen er mulighed for at nyde sin medbragte mad og eventuelt grille i bålhytten. Senere holder en person med tilknytning til lokalområdet tale inden bålet antændes og heksen, der traditionelt er lavet af børnene i Børnehuset, flyver af sted til tonerne af Midsommervisen . Mens flammerne slikker op imod den mørkeblå aftenhimmel leger børnene rundt om i byparken, imens de voksne nyder synet over en kop kaffe.

Haastrup Byfest

Haastrup Byfest er en årlig begivenhed der igennem mange år har været en fast tradition i byen. Det er foreningerne Haastrup SG og IF og Haastrup Forsamlingshus der er arrangører af byfesten, mens det er et stort antal frivillige der får det hele til at ske.

Byfesten begynder officielt fredag aften hvor Haastrup Revyen indtager teltet. Haastrup Revyen tager udgangspunkt i hvad der er sket i det forgangne år både inden- og udenfor byskiltet. Lørdagens program begynder om formiddagen, hvor blandt andet Årets Haastrup’er bliver kåret. Efterfølgende er der aktiviteter og konkurrencer på festpladsen for hele familien resten af dagen. Lørdag aften fyldes teltet med festglade Haastruppere der mødes til spisning og senere fest med musik og dans.

Et arrangement som byfesten bidrager til at udvikle og styrke de sociale relationer i lokalsamfundet, både i forbindelse med forberedelserne og under festlighederne. Desuden bidrager byfesten til de to ovenstående foreningers økonomi, for derigennem at sikre deres fortsatte virke i lokalsamfundet.

Banko

Foreningen Haastrup Forsamlingshus afholder hvert år bankospil en aften i efteråret. I et forsamlingshus fyldt med bankoplader, brikker og tal og flotte præmier flyvende rundt i mellem bordene, høres glædes udbrud og opgivende suk efterhånden som nogen får hele pladen fuld. De mange præmier er venligt sponseret af erhvervsdrivende i lokalområdet. Efter kaffen, hjemmebagt kage og en omgang banko mere, går man hjem igen – og om ikke andet, så en oplevelse rigere!

Julefrokost

Hvert år afholdes der julefrokost i Haastrup Forsamlingshus. Alle er velkomne til at deltage, hvilket flere af byens virksomheder benytter sig af og inviterer deres medarbejdere med. Det er julefrokost når det er bedst og med alt hvad der sig dertil hører. Julestemningen stiger i takt med musikken, når arrangementet ud på aftenen giver mulighed for at man kan få sig en sving om.