Nye tilflyttere på Banevej 4

I slut november 2023 flyttede der nye beboere ind på Banevej 4, i det gamle telefonhus/centralen eller Morten & Lullis gamle hus.

Familien på fem består af lille søde Artur på 1 år, Norbert på 38 og Liva på 28 år og selvfølgelig deres to Siberian Huskys Säntis og Frøken Nitouche.

Liva er fynbo og er vokset op på Fynshoved hvor hun har brugt barndommen på ryggen af sin pony. Hun bruger sin fritid i køkkenhaven, på sin Mountainbike sammen med hundene og sammen med sin lille familie. Hun er uddannet anlægsgartner, arborist og jordbrugsteknolog -natur og miljø. Pt. hjemmepasser Liva Arthur og starter på sin professionsbachelor i jordbrug til september. Som de grønne uddannelser antyder, er Liva meget interesseret i naturen omkring os og vil meget gerne bidrage til Håstrup på den front.

Norbert fortæller at han kommer fra en lille tysk by på størrelse med Håstrup. Byen ligger ca 50 min nord for Magdeburg lige ved floden Elbe. Han er uddannet Materiale ingeniør og arbejder på Lindø med laser svejsning, 3D printning og anden teknologi inde for samme felt.

Norbert studerede i Magdeburg og fik praktikplads i Schweiz. Han færdiggjorde sidste eksamen i Tyskland og flyttede efterfølgende til Schweiz, hvor han arbejdede og boede i 12 år.

I sin fritid er Norbert vild med fysiske aktiviteter som løb, slalom-kajak og mountainbike samt hundesport. Han er meget aktiv og vil med tiden gerne sportslige fællesskaber.

Liva og Norbert har hundesport, familieliv og musikken tilfælles og de glæder sig til det sociale liv i Håstrup med alt det gode som det indebærer.

Men hvordan endte de lige i Haastrup?

Familien var i tvivl om de ville bo i Schweiz, Danmark eller Norge. De valgte at bo i Danmark pga familie og gode muligheder for børnefamilier. Det første år i Danmark lejede familien et hus nær Faaborg og besøgte forskellige områder for at finde et godt sted at købe et hus. De ledte efter et lille lokalsamfund med natur, gode vandrestrier og godt fællesskab, så derfor er det naturligt at valget faldt på Håstrup. Her har de også Arthurs bedsteforældre tæt på. Liva og Norbert valgte Håstrup pga de gode historier som de havde hørt og efter en gåtur i Skånemosen, faldt de for naturen og de muligheder Håstrup kunne tilbyde.

Der var dog andre som også var interesseret i Banevej 4. De tidligere ejere valgte dog at sælge huset til Liva og Norbert, da de ønskede nyt liv i huset med glæde og børnestemmer.

Familien ønsker at finde et godt damenavn til huset. Da det tidligere har været telefonhus/central ønsker de at bevare den historie og efterlyser derfor et navn på en af de damer der tidligere har arbejdet i huset, så historien på den måde kan blive foreviget.

Familien er i fuld sving med husrenovering, så hvis der er nogen der har lyst til komme og hilse på eller svinge en pensel er der altid kaffe på kanden eller øl i køleren 😉

Til slut vil Norbert og Liva lige nævne at de altid er klar på at give en hånd, hvis nogen i byen har brug for hjælp! Og de ser frem til en sommer med en masse nye bekendtskaber.  

Artiklen er skrevet af Katrine og Hanne – tusind tak!

Relaterede artikler:

Del denne artikel?

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på print
Print
Del på email
Email