Møde Mikkel, der flyttede til Haastrup i december 2021

At interviewe Mikkel var ikke helt så nemt. Vi havde aftalt, at jeg skulle mødes med ham en eftermiddag hjemme hos ham og vi skulle snakke lidt om ham. Men 10 minutter ind i interviewet opdaget jeg, at det var lykkes Mikkel, at jeg fortalte mere om mig end han ham om sig selv. Jeg kunne godt fornemme, at Mikkel er en meget tilbageholdende person – og derfor er jeg meget taknemmelig for, at han indvilgede til interviewet – og jeg også fik lov til at stille ham nogle spørgsmål.

At Mikkel flyttede til Haastrup ståede i tæt sammenhæng med at Lasse og Katrine flyttede til Haastrup – de er nemlig hans mor og far. Da han en dag var på besøg hos dem, gik de en tur igennem byen. Der kunne han se, at huset ved siden af forsamlingshuset var til salg. Han synes, det så spændende ud – men han fortalte ikke noget til Lasse og Katrine i første omgang. Derefter gik det ret stærkt med at booke en fremvisning og at købe huset.

Mikkel var træt af at bo i en storby – han har boet i Odense Centrum – hvor man nærmest står i vejen for hinanden. Her i Haastrup elsker han den flotte natur og de mange stier, der ligger rund omkring. Og så er han rigtig glad for det stærke sammenhold, som der er i Haastrup. ”Det er ikke kun noget, man praler af her”, siger han. Fordi selvom han betegner sig selv som eneboer, så kan han godt lide at man kender hinanden og hilser på hinanden her i Haastrup. ”Det er næsten lige som om at tage tilbage i tiden.” Og selvom han måske er eneboer, så har du allerede mødt ham ved at han har engageret sig i byen – han var én af ildsjælene til Haastival og stod også i baren til byfesten.

De stærkeste argumenter for at flytte til Haastrup var, at komme tættere på familien, at komme tættere på naturen og at bo i et lokalsamfund, der er meget imødekommende. Den eneste ulempe ved Haastrup er transporten. Mikkel blev færdig med kørekortet 17 dage før han skulle flytte til Haastrup – fordi man har bruge for bil, når man bor i Haastrup, siger han.

At det blev lige præcis dette hus, havde også forskellige grunde. Mikkel søgte et hus, der var velholdt og i god stand – men som samtidigt gav mulighed for en del husprojekter. Og selvom Mikkel har ingen erfaring med at rive vægge ned, flytte en trappe eller lave et nyt badeværelse, så vil han rigtig gerne gør det selv, fordi Mikkel vil rigtig gære gå i læring i eget hus, som han siger.

Mikkel ser dette særligt som udligning til sit arbejde og sine hobbyer, der er meget digital prægede og derfor forgår primært foran en skærm. Mikkel arbejder til dagligt som programmør i Odense, men programmerer også i hans fritid. Desuden interesserer han sig meget for digital kunst og arbejder lidt i det.

Mikkel Bo Christensen er 31 år gammel og bor på nuværende tidspunkt alene i sit hus. Skulle han finde den rette partner, er det ikke udelukket, at der også kommer børn en dag – og så er det rart, at der er børnehave og skole i byen.

Relaterede artikler:

Del denne artikel?

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på print
Print
Del på email
Email