Møde Kathrine og Lasse, der flyttede til Haastrup i juli 2021

Kathrine og Lasse købte Dyrlægens hus, Pilekrogen 16 i Haastrup allerede i august 2019 – men flyttede først ind i huset i juli 2021. I 2019 og 2020 skulle deres tidligere bosted gennem 24 år- en gård i Ølsted i Nr. Broby istandsættes og sælges. og de ville gerne flytte i noget mindre ”Et lille hus med en lille grund, hvor man kunne bruge mere tid i naturen” siger Kathrine.

Huset på Pilekrogen – lige ved siden af Ellegården – var i dårligere stand, end de havde regnet med, da de købte det, så en stor del af det sidste år blev brugt på at renovere huset.

Og hvorfor blev det lige præcis Haastrup?

I flere år har Kathrine og Lasse kørte rund på Sydfyn for at finde det helt rigtige sted. Og så var det den fantastiske natur, som Haastrup ligger ind i, som har tiltrukket Kathrine og Lasse. Begge elsker lange gå ture, muligheden for at cykle, ro kajakker og generelt nyde et aktivt friluftsliv. Om Haastrup selv vidste de ingenting. Men i ”mellemperioden”, hvor huset var købt, men de ikke var flyttet ind endnu, kom Kathrine til at snakke med sin frisør i Ølsted. Så siger frisøren: ”Haastrup? Har I købt hus i Håstrup? Så kom der en lang tænke pause og frisøren afslutter med kommentaren” De er lidt specielle der, så der skal i nok falde til hurtigt…. der passer I godt ind.” J Og Kathrine tænkte med det samme ”Hvis JEG passer ind der, må det være et helt fantastisk godt sted!!” Og det har det også vist sig at være …

Kathrine og Lasse har følt sig rigtig godt modtaget i byen. Og selvom de ikke vidste noget om byen, er de kommet til at holde meget af dens særligheder. De elsker købmanden og Kathrine fortæller: ”Jeg har faktisk regnet det efter – med excel-ark og det hele. Det er på månedsbasis ikke dyrere at handle hos Købmanden i Håstrup end hvis jeg handlede fx ved Rema1000. Og så er der jo penge, at sparer i kørsel. Og de er enig om, Vigtigheden i at handle lokalt, da Købmanden er meget vigtigt for sammenhængskraften her i byen.

De er begge efterhånden godt involveret i byen og er meget overrasket over hvor mange  foreninger der er i byen. Begge er allerede siden sidste involveret omkring Haastival og Lasse er nu blevet 2. revisor i forsamlingshuset og Kathrine har stillet op som suppleant i Støtteforeningen for Haastrup Friskole, Børnehave og Vuggestue. Lasse er med i Herreklubben og Kathrine deltager regelmæssigt i forskellige aktiviteter af Hyggeteket. Og så er de selvfølgeligt medlem i mange foreninger og betaler kontingent. Lasse siger ”Det, vi sparer i huslejen, betaler vi i kontingenter i Haastrup.” J

Kort om dem: Kathrine og Lasse er hhv. 53 og 71 år gammel. De har 2 sønner – Kasper (32) og Mikkel (30). Og Mikkel har også købt hus i Haastrup – det læser I om en anden gang. Kathrine er uddannet pædagog og arbejder for Faaborg-Midtfyn Kommune inden for psykiatri & handicap. Lasse er leder for svømmehallerne i Odense.

Relaterede artikler:

Del denne artikel?

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på print
Print
Del på email
Email