Brug af forsamlingshuset i en coronatid.

Jeg kan her i Udkigsposten se at en læsekreds heroisk samles udendørs for at mødes om deres læseinteresse på en coronasikker måde. Det er jo meget prisværdigt, men hvis det nu alligevel bliver for koldt og vådt at være udendørs, så er det også en mulighed at de bruger stuen i forsamlingshuset.

Forsamlingshuset bliver af gode grunde brugt meget lidt i disse coronatider. Der har de sidste 8-9 måneder været meget få udlejninger. Det giver jo så plads til at lokalerne kan bruges til noget andet. Der er på nuværende tidspunkt både gymnastik og yoga i salene. Der vil også være mulighed for at andre aktiviteter som fx den omtalte læsegruppe eller en strikke/håndarbejdsgruppe, en kortklub eller andre ting kan være der.

Forsamlingsbegrænsningerne skal naturligvis overholdes!

Vi bliver dog nødt til at opkræve et mindre beløb på 20 kr. pr. voksen til at dække omkostningerne til el, vand og varme ved et sådant brug – det er ikke noget vi skal have indtægter på kun til dækning af de faktiske udgifter til at varme op. Man skal også selv rydde op efter sig og medbringe sprit.

Økonomien i forsamlingshuset er naturligvis præget af den lange nedlukning. De faste udgifter forsvinder jo ikke af at der er Corona-nedlukket.

Vi har i flere år sparet op til nogle alvorligt dyre renoveringsopgaver. Der er et kølerum som SKAL have nye fødevaregodkendte overflader ellers risikerer vi at fødevaremyndighederne lukker det – det skal laves nu, Corona eller ej. Der er døre/vinduer i salene, hvor nogen er så ringe at de falder ud hvis de åbnes. Det var der allerede taget et tilbud hjem på inden Corona, men opgaven er udskudt på ubestemt tid – lige nu er der jo ikke nogen der lukker dem op. Der er en opvaskemaskine og andre køkkenmaskiner af ældre dato, som der skal være penge i reserve til at erstatte hvis de står af.

Vi kommer i løbet af meget kort tid i den situation, at vi kun kan betale de faste udgifter ved at tære på de midler der er sat af til ovennævnte nødvendige investeringer.

Ud over at vigtige indtægtsgivende arrangementer ikke har kunnet gennemføres har vi også været bekymrede for, hvad det ville betyde at vi ikke har kunnet komme rundt og opkræve kontingent til forsamlingshuset. Det har dog vist sig at Håstrup-borgerne i stort omfang ikke bare har betalt deres kontingent men også har givet ekstra økonomisk støtte til huset. Vi dybt taknemlige for den opbakning det viser og vil derfor også gerne medvirke til at borgerne i Håstrup har et sted de kan samles om aktiviteter på en coronasikker måde, så vi både som borgere og som forsamlingshus kommer vel igennem denne udfordrende tid.

Kontakt os i bestyrelsen hvis I har en aktivitet eller en ide til en aktivitet. Telefonnumre kan ses på forsamlingshusets hjemmeside.

Artiklen er indsendt af Sonja Mahler, fra forsamlingshusets bestyrelse, d. 25-11-2020

Relaterede artikler:

Del denne artikel?

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på print
Print
Del på email
Email