Open Haastrup 2016 dagen

LØRDAG, DEN 28. MAJ 2016

DAGEN STARTEDE HELT, SOM VI ALLE HAVDE ØNSKET MED SOLSKIN OG DET BLEV VED MED AT VÆRE SÅ DEJLIGT HELE DAGEN/AFTEN.

Præcis kl. 10.00 indledte Peter Jensen dagens første seance, indvielsen af “STRANGES PLADS“, en P-plads til gavn for Forsamlingshuset, Købmanden og hele Haastrup. I Mogens Juuls mark på Stenlund blev der samtidig pløjet en meget stor sten op (vægt 10,2 t), og den pryder i dag pladsen. Indvielsen blev foretaget af Lis, som er datter af Jens Strange.
Hvor mange mennesker, der var på pladsen er svært at sige, måske 150? Flere kom til hele tiden.
Esther Rützou fik så ordet, og hun havde fundet ud af, hvordan stenen kom til Haastrup. Bagefter samledes de fleste fra P-pladsen om Ernst Pedersen, som fortsatte dagen med en byvandring. Den startede oppe ved kirkegården, og forsatte ned gennem Bygaden og endte på Savværket. Tilbage på “Stranges Plads” var der en sildemad, en snaps og en øl/vand til alle. Der var blevet smurt 250 sildemadder. Der blev snakket og snakket, folk hyggede sig rigtigt, fandt gamle klassekammerater og/eller legekammerater.

OM EFTERMIDDAGEN
Klokken 14. 00 blev der åbnet op til festpladsen.
http://www.fyens.dk/modules/mobile/article/?articleid=3004509
Klik jer ind på ovenstående link, der er mange fine fotos.
På pladsen var der mange telte, som udbød mange forskellige ting. Madboden solgte burgere, pølser med brød (stor eller lille) og pommes frites. Der blev solgt 900 burgere, 1200 pølser og knap 200 kg. pommes frites.
I Tombolaen var der også travlt, de havde samlet 460 effekter ind, hvilket har fordret stort benarbejde og kørsel. Fra de lokale Haastruppere var velviljen stor, der blev bl.a. doneret: hjemmelavet marmelade, hjemmestrikkede strømper, trøje, grydelapper, blomster, lys, vin og snaps. Der var ca. 30 effekter tilbage, de er blevet lagt på “lager” til næste Haastrup Event.
I kaffe/kage boden gik det også strygende, jævnligt kom der en med 6 kaffekander i hænderne. Jytte Svenningsen havde bagt 16 bradepander, og skåret hver ud til 16 stykker i alt 256. Jytte Madsen havde bagt muffins, 283 stykker af forskellig slags.
Der blev sendt helium balloner op med en seddel i, at finderen kunne skrive tilbage på Facebook.
Der var trængsel ved hoppeborgene og i “Det søde hus”
Anne Købmand gik ca. 30.000 skridt, det svarer til ca. 21 km

Vinderen af gavekort fra Gislev Rejser blev: Steffen Bruun, Halsmose.

En levende landsby i de Fynske Alper