Kategoriarkiv: Naturen omkring os

FASTELAVN og første spadestik

Søndag d. 26. feb. kl. 9.30, Haastrup Kirke

Familiegudstjeneste efterfulgt af tøndeslagning ved købmanden.

Vi håber på at se rigtigt mange udklædte børn og voksne til denne særlige familiegudstjeneste, som også bliver første spadestik til Lutherlunden, idet Biskop Tine Lindhardt kommer og planter et æbletræ. Lutherlunden er en slags sansehave med en plads i midten. Den vil kunne bruges af hele byen, til mange forskellige formål. Lutherlunden er et fælles tiltag med en arbejdgruppe bestående af medlemer fra både Haastrup Udviklingsråd, Haastrup Menighedsråd samt Haastrup børnehave og friskole.

Tilmelding til OPEN Haastrup – Spiseteltet

OPEN Haastrup 2016

Lørdag den 28. maj 2016 inviterer Haastrup hele Danmark til en festlig “Åben Landsby”. Kom og besøg vores skønne by og nyd en række af populære kunstnere til GRATIS KONCERT på sportspladsen. Anders og Katrine, Peter og de andre kopier, Sweethearts
Se næste side for tilmelding til deltagelse i spisning

Kig evt. forbi Facebook

Naturpleje i Skånemosen belønnet

Følgende skrev Fyns Stifttidende d 10 marts:

Gårdejer Mogens Christoffersen fra Haastrup kunne mandag sidst på eftermiddagen drage hjem fra rådhuset i Ringe med en fin pris. Han var blevet valgt som årets modtager af Danmarks Naturfredningsforening, samråd Fyns pris for fremragende naturpleje.

Prisen er givet på baggrund af Mogens Christoffersens aktive indsats for at pleje Skånemosen, som tidligere har været et af de største og mest artsrige eng- og moseområder på Fyn, påpeger Kurt Due Johansen fra Danmarks Naturfredning og biolog Kasper Nowack, Faaborg-Midtfyn Kommune, som har ydet faglig rådgivning på projektet.

Desuden var det Mogens Christoffersen, som tog initiativ til naturplejen. Skånemosen rummer 30 hektar, som er indhegnet og afgræsset, så man kan få både mose og to andre naturtyper – rigkær og overdrev. Der er sikret en sti, så offentligheden har adgang til området. Læs videre Naturpleje i Skånemosen belønnet